RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Borstvoeding moet overal kunnen'

1/3
UTRECHT - Jonge moeders, verenigd in de Stichting Melkpunt, zijn een petitie gestart om aandacht te vragen voor moeders die weggestuurd worden uit bijvoorbeeld restaurants als ze hun baby borstvoeding geven.

Yael Haller van Stichting Melkpunt, zegt dat dit geen schering en inslag is, maar wel degelijk af en toe voorkomt: "Elke week is er wel een incident waarbij een moeder wordt weggestuurd of vervelende opmerkingen krijgt."

Volgens Haller zijn mensen het niet meer gewend om in het openbaar vrouwen te zien die hun baby borstvoeding geven. "En dan vinden ze meteen maar dat ze er een mening over mogen hebben."


BOETE

In de wet is niet specifiek opgenomen dat moeders het recht hebben om hun kind overal de borst te geven. Stichting Melkpunt wil dat dit verandert. "Als een moeder haar kind wil voeden, is dat iets tussen haar en het kind. Als mensen daar aanstoot aan nemen moeten ze maar even iets anders gaan doen", aldus Haller.

Stichting Melkpunt probeert 40.000 handtekeningen op te halen om het thema op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Het streven is om dat in augustus voor elkaar te krijgen, om het samen te laten vallen met de borstvoedingsweek. De stichting wil dat ondernemers een boete krijgen als ze moeders met een baby aan de borst dwarszitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -