RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zakenman Koen Everink dood door misdrijf

1/5
BILTHOVEN -

De man die vrijdagmorgen dood is gevonden in een huis in Bilthoven, is Koen Everink. Dat heeft zijn advocaat vrijdag aan de media verteld, nadat hij het zelf van de naasten van Everink had gehoord. De politie heeft vrijdagmiddag bevestigd dat het om de 42-jarige bewoner van het huis gaat. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen.

De politie meldt aan RTV Utrecht dat er vrijdagmorgen nog iemand in huis was, maar wil niet kwijt wie. Vermoedelijk was dat de 6-jarige dochter van Everink.


HOFLAAN

Het lichaam werd vrijdagmorgen gevonden in Everinks huis aan de Hoflaan. Om 8.50 uur werd een trauma-arts naar het adres gestuurd, maar dat heeft blijkbaar niet meer mogen baten. Omdat de politie niet direct kon vaststellen of de zakenman door een natuurlijke oorzaak is overleden hebben rechercheurs een onderzoek ingesteld. Dat neemt volgens een politiewoordvoerder veel tijd in beslag.

De politie heeft de wijde omgeving van het huis afgezet en een luxe Porsche weggesleept. Het huis is afgeschermd met zwarte schotten. Volgens de woordvoerder houdt de politie "ernstig rekening" met een misdrijf. Rechercheurs in witte pakken stellen sporen veilig, om te achterhalen wat er binnen is gebeurd.


BADR HARI

De 42-jarige Everink werd in 2012 zwaar mishandeld door kickbokser Badr Hari, die daarvoor een gevangenisstraf kreeg. Everink werd daardoor landelijk bekend. De advocaat van Hari heeft het nieuws over Everinks dood vrijdag "Heel treurig en choquerend" genoemd, maar wilde er verder niet op ingaan. Hari toonde woensdag via Twitter een foto waaruit zou blijken dat hij in Marokko zit. Tegen de veroordeling is hij in cassatie gegaan.

Het huis van Everink staat te koop. Volgens buurtgenoten heeft Everink eerder gezegd dat hij in een ander deel van Bilthoven een huis zou laten bouwen. Bronnen van de NOS vertellen dat hij zich bedreigd voelde en beveiliging had, omdat hij regelmatig op de zaak rond Badr Hari werd aangesproken en verwensingen naar zijn hoofd kreeg.


ELIZA WAS HERE

Everink was gescheiden en was vader van een jonge dochter. Hij maakte zijn fortuin in de reiswereld, onder meer als oprichter van reisbureau Eliza was Here. In 2013 schatte de Quote 500 Junior zijn vermogen op 15 miljoen euro.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -