RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Universiteit: Roosters niet aangepast voor NS

UTRECHT -

Universiteit Utrecht gaat de lesroosters niet aanpassen om drukte in treinen te verminderen. De NS had daarom gevraagd omdat de komende jaren de drukte in de spits zal toenemen. De universiteit zegt nu dat er geen ruimte is om de roosters te veranderen.

De NS hoopte dat de universiteit meer colleges zou aanbieden in de avonduren of in het weekend, zodat studenten buiten de spits kunnen reizen. Daarop kwamen veel negatieve reacties van studenten die bang zijn hun bijbaantje of sport op te moeten geven. Die kunnen nu opgelucht adem halen.


STUDENTEN

Het spoorbedrijf wil met de studentenvakbond LSVb praten over de drukte in de trein. "Graag nodigen we de LSVb uit voor een gesprek om mee te denken hoe we een steeds drukker Nederland bereikbaar te houden" meldt de NS vrijdag op de website van de spoorwegen.

De LSVb reageerde donderdag verbaasd op het nieuws dat de NS in gesprek is met hogeronderwijsinstellingen om studenten uit de spits te krijgen, onder meer door lestijden en roosters aan te passen.


HOGESCHOOL

Hogeschool Utrecht laat aan RTV Utrecht weten dat de roosters al jarenlang worden aangepast om efficiŽnt gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Daarom worden nu al lessen tot 19 uur ingeroosterd en kennen veel studenten al een roostervrije dag. De avonduren en het weekend wordt gebruikt voor deeltijdstudenten. Hogeschoolstudenten reizen dus al minder in de spits, zegt een woordvoerder van de onderwijsinstelling.

De NS zoekt verwoedt naar manieren om de spits te ontlasten. Nu al zijn veel treinen vol, maar het wordt nog drukker omdat het nog jaren duurt voordat nieuwe treinen ingezet kunnen worden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -