RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Reizigers, maak foto's van volle treinen"

1/2
UTRECHT -

Treinreizigers moeten foto's maken van overvolle treinen. De organisatie ConsumentenClaim doet die oproep, om bewijzen te verzamelen voor een eventuele rechtszaak tegen de NS. Inmiddels heeft ConsumentenClaim enkele honderden foto's gekregen.

De organisatie eiste eerder dat de NS reizigers een groot deel van de reiskosten terug zou betalen wannneer ze last hebben gehad van overvolle treinen. De vervoerder zou onvoldoende maatregelen hebben genomen om een materieeltekort te voorkomen. De NS liet toen weten daar niet op in te gaan.


STRUCTUREEL PROBLEEM

ConsumentenClaim vraagt reizigers daarom om de komende twee weken foto's aan te leveren van drukte in de treinen. "Door middel van aaneengesloten reeksen foto's kan worden aangetoond dat het niet sporadisch druk is in de trein, maar dat het om een structureel probleem gaat", aldus de organisatie. Het is nog onduidelijk of het echt tot een rechtszaak komt. De NS heeft aangegeven met ConsumentenClaim in overleg te willen blijven.

Dinsdagmorgen protesteren duizenden studenten tegen een oproep van de NS om de spits te mijden. De NS hoopte zo de drukte wat meer over de dag te verdelen, maar studentenorganisaties en onderwijsinstellingen reageerden woest. Het aantal studenten dat dinsdag bewust op het drukste moment van de dag de trein pakt was maandagmorgen inmiddels opgelopen tot bijna 28.000.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -