"Hardebollenstraat definitief dicht"

UTRECHT - De ramen aan de Hardebollenstraat blijven definitief dicht. Dat zeggen meerdere bronnen tegen RTV Utrecht, onder wie prostituee Caja van Tolie die in de Hardenbollenstraat aan de slag wil. De gemeente Utrecht zou het besluit onlangs aan de betrokkenen hebben medegedeeld.
De gemeente laat donderdag in een officiële reactie weten aan RTV Utrecht zich daar niet in te herkennen. Er is volgens de gemeente helemaal geen definitief besluit genomen. "Raamprostitutie aan de Hardebollenstraat is wat ons betreft nog altijd mogelijk", aldus een woordvoerder. "Mits daar natuurlijk een vergunning voor is. Op dit moment is die er nog niet".
De gemeente laat wel weten dat het de uiteindelijke wens van de gemeente is om prostitutie zoveel mogelijk te concentreren rondom het zandpad, dus uit het centrum.
Als reactie op het besluit van de gemeente geven een aantal prostituees die voorheen werkzaam waren op het Zandpad morgen een persconferentie. Zij willen graag aan het werk aan de Hardebollenstraat en hebben daar ook al investeringen voor gedaan. Ook hebben ze zich naar eigen zeggen altijd gehouden aan de regels van de gemeente.
Toenmalig burgemeester Wolfsen sloot peeskamers vorig jaar zomer, omdat er sprake zou zijn van mensenhandel. Volgens de exploitanten is daar nooit bewijs voor geleverd.

Prostituee Van Tolie in gesprek met redacteur Lonneke Wolterink