Utrechtse politiek beslist over nieuwe prostitutiezone

UTRECHT - De Utrechtse raad neemt vanavond een besluit over de Utrechtse prostitutie zone. De prostitutieplekken aan het Zandpad en aan de Hardebollenstraat moesten vorig jaar sluiten omdat er sprake was van mensenhandel.
Sindsdien is er gesproken over een nieuwe prostitutiezone en vanavond komt er eindelijk duidelijkheid. Volgens de PvdA is het afwachten hoe het debat in de raad gaat lopen. Maar het belang van omwonenden moet wat betreft raadslid Marleen Hage voorop staan. Zij vrezen voor overlast.

GEDWONGEN

Eén van de manieren waarop die overlast omlaag kan worden gebracht, is het realiseren van minder werkplekken.PvdA-raadslid Marleen Haage: "Dat is een optie, maar het aantal is heel erg discutabel. Ik wil dat het college de plannen goed onderbouwt bij de definitieve plannen. Want het aantal plekken moet behapbaar blijven, ook voor de eventuele hulpdiensten."
Door het debat in de gemeenteraad komt er voor de prostituees een einde aan een onzekere periode. Sinds de sluiting op 25 juli 2013 hebben zij niet in Utrecht gewerkt. En dat leverde veel problemen op. Zo werden ze gedwongen om in andere steden om op straat te gaan werken. Ook moesten ze oppassen dat ze niet in handen viellen van foute pooiers.

BESLUIT

Donderdag praat de gemeenteraad dus over nieuwe prostitutieplekken in de stad. Er wordt sowieso een besluit genomen over een tijdelijke locatie. Ook komt er meer duidelijkheid over de permanente locatie waar prostituees aan de slag kunnen.
Als de raad akkoord gaat met het nieuwe plan, zal het nog wel even duren voordat de dames terug kunnen keren. Eerst moeten de vergunningen worden afgegeven en zullen de prostitutieflats gebouwd moeten worden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.