Prostituees: 'He Jan, komt er nog wat van!'

UTRECHT - Een groep prostituees voelt zich aan het lijntje gehouden door de gemeente Utrecht. Ze zeggen dat de gemeente het hen onmogelijk maakt om een vergunning te krijgen voor prostitutie aan de Hardebollenstraat.
Met de oproep 'Hé Jan, komt er nog wat van!' vroegen ze vrijdagmiddag aandacht van burgemeester Jan van Zanen voor hun probleem. De dames stellen dat de gemeente de procedure rondom het aanvragen van een vergunning voor prostitutie in de straat in de binnenstad telkens verandert.
Prostituee Caja van Tolie is er duidelijk over: "We willen de burgemeester daarom de gele kaart geven, omdat hij ons telkens voor niks buiten spel zet". De prostituees en hun advocaat denken dat Utrecht eigenlijk helemaal geen prostitutie meer wil toestaan in de Hardebollenstraat.

GEMEENTE

Utrecht liet eerder al weten zich niet in die kritiek te herkennen. Volgens de gemeente is raamprostitutie aan de Hardebollenstraat nog altijd mogelijk, "mits daar natuurlijk een vergunning voor is. Op dit moment hebben we een aanvraag in behandeling".
De uiteindelijke wens van de gemeente Utrecht is wel om prostitutie zoveel mogelijk te concentreren in de toekomstige prostitutiezone in de wijk Overvecht.

Prostituees vinden dat de gemeente tegenwerkt in de vergunningaanvraag prostitutie Hardebollenstraat