Spoeddebat over prostitutiebesluit Utrecht

UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad houdt volgende week donderdag een spoeddebat over het afblazen van de tijdelijke prostitutiezone in Utrecht. Een grote meerderheid in de raad is onaangenaam verrast door het besluit.
Volgens de gemeente gaat het inrichten van de tijdelijke zone te lang duren en daarom wordt er geen 450.000 euro geïnvesteerd. Veel partijen zijn verrast omdat er twee maanden geleden nog een definitief besluit werd genomen om zo'n tijdelijke zone juist te realiseren.

OPHELDERING

Politici laten het er niet bij zitten en willen snel opheldering hebben van het college. GroenLinks noemt het besluit onverteerbaar. "Dat vrouwen nog minimaal een jaar moeten wachten op werkplekken, vinden wij maatschappelijk onacceptabel", aldus fractievoorzitter Heleen de Boer.
Ook de VVD is verbijsterd en noemt het 'weer een tegenslag voor de dames'. Marleen Haage van de PvdA wil opheldering over de beslissing van wethouder Jansen en burgemeester Van Zanen.
Haage: "De wethouder en burgemeester zeggen: we moeten ons aan de procedures houden, maar dan zeg ik op mijn beurt: volgens mij zijn wetten en procedures de in de zeven weken niet veranderd. Dus ik wil meer uitleg hebben over waarom die locatie nu niet doorgaat."
De aanvraag voor het spoeddebat wordt door de hele raad ondersteund.