Nieuwe Utrechtse prostitutiezone in de buurt van het Zandpad

UTRECHT - De nieuwe Utrechtse prostitutiezone komt in de buurt van het Zandpad. Dat heeft de Utrechtse gemeenteraad donderdagavond besloten.
De voormalige prostitutieplekken aan het Zandpad en aan de Hardebollenstraat moesten vorig jaar sluiten, omdat er sprake was van mensenhandel. Waar de nieuwe prostitutiezone precies gaat komen, is nog niet bekend.

PROSTITUEES

De gemeente stelt een voorbereidingskrediet beschikbaar van 450-duizend euro om de nieuwe locatie geschikt te maken. Op de nieuwe locatie in de buurt van het Zandpad worden maximaal 162 werkruimtes gerealiseerd. Het exacte aantal werkplekken wordt tijdens de behandeling van het bestemmingsplan vastgesteld.
De komst van een nieuwe prostitutiezone in Utrecht is niet bij alle prostituees met gejuich ontvangen. Caja van Tolie van prostitutiecoöperatie Freya voelt zich aan het lijntje gehouden door de gemeente. Zij wilde in de Hardebollenstraat aan het werk. Ze voldoet naar eigen zeggen aan alle voorwaarden, maar de gemeente gooit met dit besluit roet in het eten.

OVERLAST

Ook de gemeenteraad van Utrecht is niet onverdeeld enthousiast over de plannen. Zo vindt oppositiepartij ChristenUnie het aantal prostitutieplekken te groot. Ook vreest de partij dat de zone voor overlast gaat zorgen voor de omwonenden van de nieuwe zone.
De bewoners hebben de afgelopen tijd sowieso flink actie gevoerd om het gemeentebestuur te laten weten tegen de plannen te zijn. Ze zijn bang voor overlast.

'Gemengde reacties op nieuwe prostitutiezone in Utrecht'