RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

ALS Lenteloop levert vooraf al 77.000 euro op

1/2
BILTHOVEN - De deelnemers van de ALS Lenteloop in Bilthoven hebben tot nu toe 77.000 euro opgehaald. De sponsorloop is op 17 april en de opbrengst gaat naar onderzoek naar de spier- en zenuwziekte ALS.

Voor het liefdadigheidsevenement hebben zich inmiddels bijna 600 deelnemers ingeschreven. Op het Vinkenplein in Bilthoven, waar de start en finish zijn, vertrekken zowel hardlopers als wandelaars. "Kinderen, opa's en oma's, en ook mindervaliden kunnen meedoen", zegt organisator Bart Bram Spruit. De afstanden variŽren van 10 kilometer tot slechts 500 meter.

De ALS Lenteloop is een initiatief van Vincent Cornelissen, bij wie afgelopen zomer ALS werd vastgesteld. "Ik heb de hoop nog niet opgegeven", vertelt Cornelissen. "Het wordt een heel mooi feestje op 17 april". Hij streeft met de sponsorloop twee doelen na: geld ophalen om het ALS-onderzoek te versnellen en mensen samenbrengen.

De organisatie heeft meerdere muzikale optredens geregeld. Zo begeleidt radio-dj Gerard Ekdom de warming-up. Burgemeester Arjen Gerritsen van De Bilt geeft het startsein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -