RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kamerleden bezoeken Woerden vanwege stemming over gasboringen

1/2
WOERDEN - Hoog bezoek in Woerden maandag, Tweede Kamerleden van de Partij van de Arbeid en de ChristenUnie kwamen op bezoek. De politici waren uitgenodigd omdat de Tweede Kamer dinsdag stemt over proefboringen in een gas- en olieveld bij Woerden.

In Den Haag zijn de meningen verdeeld over de geplande proefboringen voor gas en olie in het zogenoemde Papekopveld tussen Woerden en Bodegraven-Reeuwijk.

Volgens Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie (CU) kunnen de proefboringen tot Groningse toestanden vol aardbevingen leiden. Vooral de Woerdense woonwijk Molenvliet zou daar volgens haar last van kunnen krijgen en daarom wil de CU dat de boringen niet doorgaan.

In de hoop een meerderheid in de Tweede Kamer te krijgen, werd maandag de delegatie van de PvdA uitgenodigd. Als die partij tegen de boringen stemt, zouden die wel eens geschrapt kunnen worden.

Dinsdag wordt duidelijk of het bezoek aan Woerden zijn vruchten heeft afgeworpen. Dan wordt er in de Tweede Kamer gestemd over de proefboringen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -