Activisten besmeuren huizen van politici in Zeist

ZEIST - Activisten hebben vannacht de huizen van de zes fractievoorzitters in Zeist besmeurd met rode verfbommen. De actie wordt in een brief aan RTV Utrecht geclaimd door de groepering 'geen bloed aan mijn handen'.
Het zou een protest zijn tegen het gebruik van Kamp van Zeist. Ze zijn het niet eens met de opsluiting van vluchtelingen in het kamp en de uitbreiding van het complex.
De actiegroep liet al eerder van zich horen; vorige week werd de raadsvergadering verstoord.
Noot:
Begin februari worden in Zeist woningen van fractievoorzitters besmeurd met rode verf. De actie had rechtstreeks te maken met het opvangen van asielzoekers op het Kamp Zeist. Naar aanleiding van deze actie besteedt UVandaag in uitzending van 21 februari aandacht aan de actie en de activiteiten van anarchistische actiegroepen. In dat kader wordt ook de naam van de heer B. Hennig genoemd. Naar aanleiding van de uitzending heeft de heer Hennig een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek. De Raad oordeelt dat de klacht van Hennig terecht was en dat RTV Utrecht terughoudender aandacht had moeten besteden aan de activiteiten van de klager en dat hij, gelet op zijn privacy, zeker niet bij zijn volle naam genoemd had mogen worden. Ondanks het feit dat in de reportage wordt gesteld dat Hennig niks te maken heeft met het gooien van verfbommen naar huizen van raadsleden kan toch de indruk ontstaan dat hij daar wel bij betrokken zou zijn. Hetgeen niet waar is. Ook de indruk die is gewekt dat Hennig lid is van een anarchistische organisatie en ook dat is niet gesteund op feiten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.