Anti-Pegidademonstranten kondigen protest aan

UTRECHT - Sympathisanten van de organisatie 'Laat ze niet lopen' kondigen een tegendemonstratie aan op de dag dat 'Red ons Nederland', 'Zeg nee tegen azc Gansstraat' en 'Utrecht zegt nee tegen azc' protesteren in Utrecht. Tijdens de demonstratie worden ook vertegenwoordigers van Pegida uitgenodigd en de tegendemonstranten noemen Pegida racistisch en extreemrechts.
Pegida kwam al twee keer eerder naar Utrecht en wil zaterdag 19 maart opnieuw opnieuw het woord voeren tijdens de demonstratie die is georganiseerd door de Utrechtse groepen. Het is nog niet bekend in hoeverre de gemeente het protest toelaat.
"Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn", schrijft 'Laat ze niet lopen' op Facebook. "Pegida misbruikt de vrijheid van meningsuiting voor het creëren van een vrijplaats voor de verheerlijking van racisme en islamofobie."
Beide vorige keren waren er ook tegendemonstraties. Voor- en tegenstanders van Pegida vlogen elkaar toen enkele keren in de haren. De politie moest toen tussenbeide komen, waarbij meerdere tegendemonstranten werden aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.