Politici doen aangifte na verfbomaanslagen

ZEIST - De Zeister politici die een verfbom tegen hun huis hebben gekregen, hebben aangifte gedaan bij de politie.
De aanslag met de verfbommen is geclaimd door de actiegroep 'Geen bloed aan mijn handen.' De groep is het niet eens met de opsluiting van vluchtelingen in Kamp van Zeist en de uitbreiding van het complex. De actievoerders zien de raadsleden als medeplichtig.
De huizen van de fractievoorzitters van de politieke partijen werden deze week beklad met rode verf. De politici hebben geen goed voor de actie over.
Burgemeester Janssen van Zeist heeft de actie inmiddels veroordeeld in een schriftelijke reactie.
Dit is de brief die RTV Utrecht dinsdag binnen kreeg via email:
In de nacht van 19 op 20 februari j.l. zijn de huizen van de zes fractievoorzitters van de gemeente Zeist, die voor het bestemmingsplan dat nieuwbouw Kamp Zeist mogelijk maakt, met rode verf besmeurd. Dit is een waarschuwing! Geen bloed aan mijn handen heeft de volgende adressen op muur en raam aangedaan:
Prinses margrietlaan 289 - SP
Nijenheim 12-13 - groenlinks
De Brink 24 - sgp/cu
Nijenheim 13-15 - PvdA
Nijenheim 24-20 - CDA
Paltzerweg 203 - VVD
Met deze daad wil Geen bloed aan mijn handen te kennen geven dat niemand nog verder anoniem zal blijven die ook maar enige medewerking verleend aan het onmenslijke vluchtelingenbeleid en het verder bevorderen van gevangenissen, detentiecentra of anderszins fascistioide ":opvang"plekken voor vreemdelingen!
niet alleen de rechtse partijen in de raad, maar nook de zogenaamd linkse PvdA, SP en Groenlinks hebben voor het aannemen van het bestemmingsplan zich medeverantwoordelijk gemaakt voor de voortdurende opsluiting van vluchtelingen.
Dat er daarna een motie aangenomen wordt waarin Justitie middels een brief gevraagd wordt niet langer vluchtelingen op te sluiten in het toekomstige detentiecentrum, is wel het toppunt van hypocrisie.
Het afwijzen van het nieuwe bestemmingsplan had Justitie echt de voet dwars gezet, een briefje zal het lachend naast zich neer leggen.
Bloed aan je handen
Bloedspetters op je muur

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.