RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Komende zomer meer duidelijkheid over oorzaak crash MH17

BUNNIK -

Een team van tachtig politiemensen is nog steeds fulltime bezig met het onderzoek naar de aanslag op vlucht MH17. Dat werd duidelijk tijdens een nabestaandenbijeenkomst in Bunnik. Het MH17-team werkt vanuit Nederland en Kiev.

De politie en het Openbaar Ministerie verwachten komende zomer nog preciezer aan te kunnen geven waar en met wat voor raket het vliegtuig is neergehaald. Bij de MH17-ramp in Oekraine zijn 193 Nederlanders omgekomen, onder wie ook veel inwoners van de provincie Utrecht.

Hoofdofficier van justitie Westerbeke zei tijdens de bijeenkomst van maandag dat hij er vertrouwen in heeft dat de daders gevonden en berecht zullen worden. Maar volgens hem gaat het om een ingewikkeld onderzoek. "Het is lastig en ingewikkeld dat we zoveel informatie nog niet kunnen delen, terwijl we met zoveel bezig zijn."

Het zomaar delen van informatie over het onderzoek kan grote gevolgen hebben, waarschuwde Westerbeke. "We willen geen informatie weggeven die de daders kan helpen. Je moet het materiaal ook nog presenteren aan de rechter. Als je dat eerst aan de media doet, kan je daar later last van krijgen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -