RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechts homoverkeerslicht officieel gepresenteerd

1/2
UTRECHT - Het eerste homoverkeerslicht in het centrum van Utrecht is dinsdagmiddag officieel onthuld door raadslid Pepijn Zwanenberg en wethouder Kees Geldof.

Op het kruispunt van de Daalsesingel en de Knipstraat is voortaan niet n rood of groen poppetje te zien, maar n met een man en een vrouw, n met een man en een man en n met een vrouw en een vrouw. De laatste van de drie is dinsdag officieel gepresenteerd.

De stad wil zo de aandacht vestigen op acceptatie en zichtbaarheid van homo's, biseksuelen en transgenders. Utrecht heeft ook al een regenboogzebrapad op de Lange Viestraat.


GROENLINKS

De homoverkeerslichten zijn een initiatief van GroenLinks-raadslid Pepijn Zwanenberg. Ze kosten in totaal 1200 euro. "Er komen alleen zulke nieuwe verkeerslichten als de oude moeten worden vervangen of als er een stoplicht wordt toegevoegd", zei de politicus eerder tegen de Volkskrant.

Op sociale media reageerden veel mensen verbaasd op het nieuws. Ze vinden de komst van de homoverkeerslichten onnodig of vreemd.


OOSTENRIJK

Het idee voor de verkeerslichten komt uit Oostenrijk. In de hoofdstad Wenen werd vorig jaar in het kader van het Songfestival een groot deel van de verkeerslichten vervangen voor homovriendelijke stoplichten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht