Utrechtse Heuvelrug: Drie locaties in beeld voor De Ontdekkingsreis

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat drie locaties onderzoeken voor Basisschool De Ontdekkingsreis in Doorn. Dat is noodzakkelijk, omdat het huidige schoolgebouw vanaf de zomer niet meer gebruikt kan worden. Daardoor zouden de 83 leerlingen over enkele maanden op straat komen te staan.
De gemeente en de school zijn al lang in gesprek over een nieuw pand voor de Ontdekkingsreis. Het huidige schoolgebouw is namelijk slecht onderhouden en voldoet niet meer aan alle eisen. De schooldirectie is de discussie over een toekomstig schoolgebouw en de onzekerheid inmiddels meer dan zat. "Wat er nu gaande is maakt ons echt verdrietig."

UITBREIDEN

De school wil graag uitbreiden, maar dat noemt het college onverstandig. Volgens de gemeente vergrijst Doorn en is de verwachting dat er over een aantal jaar veel minder basisschoolkinderen zijn. Maar de schooldirectie denkt daar heel anders over. "Wij denken de komende jaren juist te groeien."
De gemeenteraad hakt binnenkort de knoop door over een toekomstige locatie. Er kan gekozen worden tussen renovatie of nieuwbouw van het voormalig schoolgebouw aan het Jagerspad in Driebergen, nieuwbouw op de plek van de voormalige gemeentewerf óf nieuwbouw aan de overzijde op de voormalige woonwagenlocatie.

"Wat er nu gaande is maakt ons echt verdrietig"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.