RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Externe commissie onderzoekt kno-afdeling UMC Utrecht

UTRECHT -

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft een externe commissie ingeschakeld bij het onderzoek naar de kno-afdeling van het UMC Utrecht. De uitzonderlijke stap is bekendgemaakt door minister Schippers (Volksgezondheid).

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Schippers dat de commissie de cultuur en stijl van leiderschap onder de loep moet nemen. Op de kno-afdeling waren twee fatale incidenten die niet werden gemeld aan de inspectie. Tv-programma Zembla berichtte over de incidenten en legde een verband met de vermeende angstcultuur op de afdeling.

In de brief gaat de minister ook in op andere incidenten in het Utrechtse academische ziekenhuis. Begin maart meldde Zembla dat bij zeker vijf dove kinderen een implantaat niet goed werd geplaatst. Het UMC mocht die operaties niet uitvoeren en is daar inmiddels door de inspectie op gewezen, aldus Schippers. Een deel van de mislukte operaties is overgedaan in het Rotterdamse MC Erasmus.

Volgens de minister is de inspectie inmiddels meerdere keren onverwachts op bezoek geweest bij het ziekenhuis en is er ook extra capaciteit vrijgemaakt voor het onderzoek naar UMC Utrecht. De mislukte schedeloperaties worden meegenomen in het onderzoek naar vermeende misstanden bij de kno-afdeling. Het rapport wordt in de zomer verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -