Fietswerkplaats Amersfoort haalt afdankertjes op

AMERSFOORT - De Fietswerkplaats in Amersfoort is een ophaaldienst begonnen om afgedankte fietsen op te halen, omdat er te veel fietsen in de oudijzerbak verdwijnen.
Bij de Fietswerkplaats werken ongeveer tien mensen met een arbeidsbeperking of die moeilijk weer aan een baan komen. "Mensen weten nog niet goed dat wij ook fietsen op komen halen en daarom zijn wij nu een ophaaldienst gestart," zegt locatiemanager Ton Beckers. De opgelapte tweewielers worden weer verkocht en van dat geld worden de werknemers betaald.

AFDANKERTJES

Beckers zou graag zien dat de gemeente mensen erop wijst dat ze hun versleten fiets niet naar het grofvuil hoeven brengen. Hij is in gesprek met afvalinzamelingsbedrijf ROVA om de afdankertjes te krijgen. Maar die mag ze niet doneren, omdat de gemeente dan aansprakelijk zou zijn voor ongelukken met de opgelapte fietsen.
Een vreemd verhaal, vindt PvdA raadslid Rob Smulders. "Het is heel mooi dat er een bedrijf is dat jongeren weer aan een baan probeert te helpen. Maar dat kan alleen als er hier voldoende gratis fietsen terecht komen". Smulders gaat er vanuit dat er een oplossing gevonden zal worden. Als die er niet komt gaat hij een motie indienen om aan het college te vragen dit te regelen.

Amersfoorters moeten nog wel weten dat fietsen worden opgehaald

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.