Plofkraker nog zwaargewond in Duits ziekenhuis

UTRECHT - De Utrechter die in de nacht van dinsdag op woensdag zwaargewond raakte na een plofkraak in het Duitse Meppen, ligt nog in een Duits ziekenhuis. De man is nog niet goed aanspreekbaar, zegt de Duitse politie.
De Utrechter had samen met twee handlangers een bank in Meppen opgeblazen en wilde naar Nederland vluchten, toen de Audi waarin hij zat crashte tegen een truck en een boom. Een inzittende uit Maarssen kwam daardoor om het leven.
Een derde inzittende raakte niet zwaargewond en probeerde vergeefs te vluchten. De Duitse politie heeft hem inmiddels verhoord, maar zegt niets over de inhoud van die gesprekken.

INVAL

Op verzoek van de Duitse justitie hebben Nederlandse agenten woensdagavond
gedaan in meerdere woningen. Zowel de Duitse als Nederlandse politie wil daar niets over zeggen.
Een woordvoerder van de Nederlandse Nationale Politie maakte wel bekend dat een autobrand in Utrecht bij het onderzoek wordt betrokken. Door de brand, woensdagavond laat op de Goeman Borgesiuslaan, werd een Audi verwoest.

KREFELD

De drie mannen van Marokkaanse afkomst zouden deel uitmaken van een groep van 200 criminelen die vooral uit Utrecht en Amsterdam komen. Deze groep zou vooral in het westen van Duitsland veel plof- en ramkraken plegen. De criminelen zijn naar het buitenland uitgeweken, omdat banken in Nederland veel beter beveiligd zijn tegen plof- en ramkraken.
Begin februari kwamen twee Utrechters in Duitsland om het leven toen hun Audi van de snelweg raakte. Ze hadden vlak daarvoor een telefoonwinkel in Krefeld leeggeroofd. Een derde inzittende raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis. Er wordt onderzocht of deze mannen ook deel uitmaken van het criminele netwerk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.