RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wim Oostveen stopt tijdelijk als raadslid

1/2
UTRECHT -

Wim Oostveen stopt tijdelijk als gemeenteraadslid van Stadsbelang Utrecht. Oostveen wil nieuwe discussies over belangenverstrengeling voorkomen en treedt daarom terug.

Oostveen is ook bestuurder bij vastgoedbedrijf Ovast en de komende tijd is hij betrokken bij meerdere nieuwbouwprojecten en grondaankopen. De afgelopen jaren is er veel rumoer geweest over de dubbelrol van Oostveen.


ADDINK

De commissie-Addink concludeerde dat Oostveen zowel zakelijk als persoonlijk te veel vergroeid is met de stad. Zo voert het vastgoedbedrijf waar hij bestuurder is al jaren een juridische strijd tegen de gemeente over bouwkavels in Leidsche Rijn en Papendorp.

Addink adviseerde dan ook dat het verstandig zou zijn als Oostveen een keuze zou maken tussen beide functies. Na de presentatie van het Addink-rapport gaf het raadslid aan dat hij geen keuze wilde maken. Maar daar komt hij nu op terug.


REACTIE

"De grens tussen de rol als raadslid en die van ondernemer, is steeds duidelijker geworden. Daar ben ik de commissie Addink, alsook professor Boogers dankbaar voor. Omdat mijn zakelijke belangen nu voorrang vereisen, kan het op dit moment niet meer gecombineerd worden met mijn raadslidmaatschap", aldus Oostveen.

Stadsbelang Utrecht respecteert de beslissing van Wim Oostveen. Fractievoorzitter Cees Bos: "Wij hebben de burgemeester gevraagd ons te adviseren op welke wijze het tijdelijk terugtreden als raadslid vormgegeven kan worden. Tevens willen wij weten hoe Wims terugkeer als volwaardig lid van de gemeenteraad kan worden bewerkstelligd wanneer de tijd er weer rijp voor is."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -