RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Automobilisten met succes in bezwaar tegen milieuzone-boetes

UTRECHT -

Honderden automobilisten die een boete ontvingen omdat ze in de Utrechtse milieuzone rondreden terwijl dit niet zou hebben gemogen, hebben met succes bezwaar gemaakt. Hun bekeuring is verscheurd door Justitie. Dat meldt het AD zaterdagochtend.

De krant wist met een beroep op de wet openbaarheid bestuur gegevens over de 1400 mensen die in bezwaar gingen tegen de milieuzone-boetes boven tafel te krijgen.

Van de 1400 bezwaarmakers kregen 260 mensen gelijk terwijl 935 mensen alsnog moesten betalen. Van de overige mensen is het bezwaar nog in behandeling.

Vooral bezwaren over de onduidelijke borden die de gemeente Utrecht neerzette om de milieuzone af te bakenen hadden succes. RTV Utrecht signaleerde al eerder dat de gemeente Utrecht de fout in ging met de borden door deze bijvoorbeeld neer te zetten achter bouwhekken.

Ook blijkt uit het onderzoek van het AD dat de gemeente Utrecht nauwelijks reageerde op verzoeken van het Openbaar Ministerie om meer informatie naar aanleiding van een bezwaar. In meerdere gevallen werd de boete dan verscheurd.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -