RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

CDA wil opheldering over verscheurde boetes milieuzone

UTRECHT -

Het CDA wil uitleg van het Utrechtse college van burgemeester en wethouders, over boetes in de milieuzone die succesvol zijn aangevochten. Zaterdag toonde het AD/UN aan dat 260 mensen die een boete kregen omdat ze ten onrechte in de Utrechtse milieuzone rondreden, met succes bezwaar hebben gemaakt.

De krant wist met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur gegevens boven tafel te krijgen over de 1400 mensen die in bezwaar gingen tegen de boetes. Van de bezwaarmakers kregen 260 mensen gelijk, terwijl 935 mensen alsnog moesten betalen. Van de overige mensen is het bezwaar nog in behandeling.

Het CDA wil onder meer weten op welke gronden de boetes zijn vernietigd en in hoeverre dat te maken heeft gehad met verkeerde of verkeerd geplaatste verkeersborden om de milieuzone aan te geven.

De omstreden milieuzone in de binnenstad van Utrecht wordt geplaagd door een reeks missers. Zo signaleerde RTV Utrecht eerder al eens dat de gemeente Utrecht de fout in ging door verkeerde borden te plaatsen en ze op moeilijk zichtbare plaatsen op te stellen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -