RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie over zaak Heulmeisje: "Pas juichen na match in Duitsland"

1/3
MAARSBERGEN -

De Nederlandse politie is blij dat Duitsland gaat meehelpen familieleden van het Heulmeisje te zoeken. Onderzoeksleider Wim Perlot is hoopvol, maar benadrukt dat het nieuws slechts "een stapje" is in de speurtocht.

Justitie in Duitsland heeft toestemming gegeven om daar DNA-onderzoek te doen. Het meisje werd in 1976 dood gevonden bij een voormalige parkeerplaats langs de A12 bij Maarsbergen. Haar identiteit is nog altijd onbekend.

"Ik sta pas echt te juichen als we straks uit Duitsland een match krijgen", zegt Perlot tegen RTV Utrecht. Het Duitse onderzoek houdt in dat onze oosterburen DNA van het Heulmeisje gaan afzetten tegen dna dat in de Duitse databank zit, van bijvoorbeeld vermiste personen en criminelen.


DRUK

De zaak heeft de laatste jaren weinig aandacht gekregen van het Nederlandse coldcaseteam, de afdeling van de politie die onderzoek doet naar oude onopgeloste misdrijven. "Als coldcaseteam raakten we in allerlei andere zaken verzeild."

Perlot doelt onder meer op de vermissing van de Amersfoortse Kris en Lisanne in Panama en de Utrechtse serieverkrachter. "Dat heeft dit onderzoek een beetje naar de achtergrond gewerkt."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -