RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Optocht oldtimers tegen milieuzone

UTRECHT -

Honderden oldtimers komen zondag 3 april in optocht naar Utrecht. De eigenaren demonstreren tegen de omstreden milieuzone. De tocht wordt georganiseerd door de stichting Rotterdamse Klassiekers. Die organiseerde afgelopen zaterdag een protest in het centrum van Rotterdam. Volgens eigen zeggen reden daar duizend oude auto's mee.

Niels van Ham van de stichting Rotterdamse Klassiekers vindt een milieuzone symboolpolitiek. Cijfers van TNO zouden aantonen dat door zo'n maatregel de lucht niet schoner wordt, terwijl veel autobezitters onnodig op hoge kosten worden gejaagd.

Op 3 april wil Van Ham met honderden medestanders in een lange stoet langs de vier grote steden rijden. De tocht voert van Rotterdam, via Utrecht en Amsterdam naar Den Haag, om in Rotterdam te eindigen.

Deelnemers hoeven niet de hele route mee te rijden. Als de stoet Utrecht passeert mogen bezitters van oude auto's aanhaken. De organisator zegt dat het een publieksvriendelijke actie moet worden. Zo is hij is niet van plan om wegen te blokkeren.

De route langs de vier grote steden is gekozen omdat juist daar al een milieuzone voor personenauto's is of er op korte termijn ťťn dreigt te komen.

De milieuzone in Rotterdam wijkt af van die in Utrecht. In Utrecht treft hij vrachtwagens en personenauto's met een dieselmotor van voor 2001. In Rotterdam gaat de milieuzone ook gelden voor oude auto's met een benzinemotor. Automobielclub KNAC heeft over de zones al een procedure bij de Raad van State lopen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -