RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kanaleneiland heeft buik vol van rattenplaag

1/2
UTRECHT - Bewoners van de Utrechtse wijk Kanaleneiland zijn de aanhoudende overlast van ratten spuugzat.

De vraag is alleen wie er verantwoordelijk is voor de bestrijding. Woningcorporatie Mitros zegt tegen gedupeerden dat het hun eigen probleem is zolang de ratten in de tuinen zitten. Bewoners hebben ook vallen gezet, maar de ratten blijven komen.

De plaag speelt vooral op de Adenauerlaan en Rooseveltlaan. "We krijgen dagelijks meldingen van bedrijven en particulieren. Er is echt een piek zichtbaar", zegt Ongediertebestrijder Richard Piket.

"Het zijn dieren die allerlei ziektes bij zich dragen. Ze hebben geen blaas en zijn incontinent. Plassen doen ze dus overal. Als ze dat op je aanrecht doen, waar je je boterham smeert, kan je behoorlijk ziek worden. Ze leven net zo lief in een riool als in een keuken", weet Piket.

Het CDA heeft de kwestie inmiddels aan de kaak gesteld. Raadslid Matthijs Buijs: "Ik ben geen expert, maar wat we van bewoners horen is dat de ratten binnenkomen. Een van hen heeft zijn kippen weg heeft moeten doen omdat de ratten op het voer af kwamen. Het wooncomfort is hier in het geding. Als je niet fijn thuis kan zijn vanwege ongedierte, moet dat opgepakt worden."

Het CDA wil van de wethouder horen wie er verantwoordelijk is. Uiterlijk 22 maart komt er een reactie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht