RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Leerplichtambtenaren brengen extra bezoekjes aan Utrechtse scholen

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Veel scholen in onze regio hebben donderdag bezoek gehad van de leerplichtambtenaar. Dit keer ging het om aangekondigde bezoekjes vanwege de Dag van de Leerplicht.

In De Ronde Venen bezocht onderwijswethouder Dijkstra samen met leerplichtambtenaren de Openbare Basisschool Willespoort in Wilnis. Met een quiz werd de kennis van de leerlingen van groep acht getoetst over hun rechten en plichten op goed onderwijs. In Utrecht ging wethouder Everhardt met debattalent van basisschool De Kameleon inin gesprek over kinderrechten.

Bij het Oosterlicht College in Nieuwegein kregen leerlingen van de braafste klas van de school donderdagochtend een taart uit handen van onderwijswethouder Snoeren. "Deze klas is een inspirerend voorbeeld. Het afgelopen jaar hebben zij alle lessen gevolgd en waren zij altijd op tijd. Met elkaar én hun docenten maken ze er iedere dag weer wat moois van. Dat maakt dat zij goede voorwaarden scheppen voor hun toekomst," aldus de bestuurder.

Het doel van deze dag is om de leerplicht onder de aandacht te brengen bij leerlingen, ouders, scholen en andere betrokkenen. In Nederland is het recht op onderwijs bij wet geregeld, maar er zijn nog steeds jongeren die zonder diploma of startkwalificatie van school gaan. Door tijdens de Dag van de Leerplicht meer bewustzijn te creëren en jongeren te stimuleren door te zetten willen het Rijk en en gemeenten schooluitval terugdringen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht