Tam debat over financiële missers TivoliVredenburg

UTRECHT - Het kritische rapport van de Rekenkamer over de financiële missers van TivoliVredenburg heeft geen stof doen opwaaien in de Utrechtse gemeenteraad. Donderdagmiddag sprak die raad over het rapport, maar tot commotie leidde dat niet en geen enkele wethouder kwam in de problemen.
TivoliVredenburg werd tientallen miljoenen euro's duurder dan begroot. Dat leidt tot ernstige problemen bij de jaarlijkse exploitatie van het muziekpaleis. De instelling krijgt zijn begroting niet rond vanwege de hoge huurlasten, die weer gekoppeld zijn aan de hoge bouwkosten. Die werden niet goed in de gaten gehouden door geruzie en gebrek aan regie, concludeerde de Rekenkamer.
Het rapport van de Rekenkamer legde de blunders van de Utrechtse politiek haarfijn bloot, maar diezelfde politiek verbindt geen consequenties aan de extreme financiële overschrijdingen. Meer dan een enkel vermanend vingertje stak de raad niet op. Alleen de SP verhief zijn stem tijdens het debat, maar dat maakte weinig indruk.

TWEEDE RAPPORT

Eén van de redenen waarom de raadsleden weinig ophef maakten, is omdat nog wordt gewacht op een rapport waaruit moet blijken hoe een gezonde exploitatie kan worden opgezet. Die wordt over enkele weken verwacht. Ook
raadsleden eerder tijdens de commissievergadering dat er niet één specifieke schuldige aan te wijzen is.
Het debat over de financiële missers was met maanden uitgesteld omdat wethouder Jongerius in november onverwacht opstapte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.