RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Molenaar Oud-Zuilen geraakt door massale steun

OUD-ZUILEN - In een dag tijd is er meer dan tienduizend euro opgehaald voor de afgebrande molen in Oud-Zuilen. Inwoners van het dorp hebben de crowdfund-actie op touw gezet na de verwoestende brand van afgelopen dinsdag.

De molenaar laat RTV Utrecht weten geraakt te zijn door alle donaties. "Ik sta helemaal perplex dat er zo snel zó veel geld is opgehaald. Ik vroeg me eerst af of het wat zou worden met die inzamelingsactie. Dat we nu al aan de tienduizend euro zitten is toch niet normaal! Het is geweldig!"


STREEFBEDRAG

De initiatiefnemers streefden er naar om 10.000 euro binnen te slepen. Dat is nodig voor het opknappen van de wieken. Toch is er besloten om door te gaan met de inzamelingsactie. "De molen zou binnenkort een nieuwe verfbeurt krijgen in zijn karakteristieke rode kleur. De offerte van 20.000 euro lag er al klaar."

De vrijwilligers roepen dan ook op om geld te blijven geven. "Laat u niet misleiden door het bereiken van het streefbedrag. Uw gift blijft nodig om de herbouw mogelijk te maken. Onze inzet zal ook straks niet onopgemerkt blijven. Bij een herbouwde molen zal Utrechts Landschap een informatiebord plaatsen waarin het verhaal verteld wordt over de sterke band tussen de molen en haar 'vrienden'."


RECHERCHE

Over de oorzaak van de brand is nog niet veel bekend. De recherche onderzoekt de zaak en kijkt ook of er een verband is met een autobrand in Maarssen.

De monumentale molen uit 1830 was de kleinste van de provincie Utrecht. De molen werd de laatste jaren vooral gebruikt voor recreatiedoeleinden.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht