Kritische vragen aan Hennis-Plasschaert in Doorn

DOORN - Jeanine Hennis-Plasschaert bezocht maandag Doorn om campagne te voeren voor de VVD. De minister van Defensie was verantwoordelijk voor de impopulaire beslissing om de kazerne in Doorn weg te bezuinigen en te verhuizen naar Vlissingen.
Met raadsleden van de lokale afdeling trok Hennis-Plasschaert het dorp in om flyers uit te delen en te praten met bewoners en ondernemers uit Doorn. Ondanks haar beslissing om de kazerne in Doorn in 2020 te sluiten, werd ze in het dorp hartelijk ontvangen. Veel mensen schudden haar de hand en gingen met haar op de foto.

STROP

Voor mariniers en hun gezinnen betekent de sluiting dat ze noodgedwongen verhuizen naar een nieuwe kazerne in Zeeland. Ook voor de plaatselijke economie van Doorn is dat een strop.
Wel werden er maandag kritische vragen gesteld aan de minister. Zo vroeg een bewoner zich af waarom Rotterdam de kazerne wel mag behouden en Doorn niet. De minister deed geen toezeggingen, maar beloofde wel dat ze er alles aan wil doen om de kazerne een nieuwe bestemming te geven.

MEEDENKEN

"Ik vind het van groot belang dat gemeenten, Defensie en het Ministerie het gesprek blijven voeren over 'wat gaan we doen als de mariniers vertrokken zijn?' Daar waar wij kunnen zullen we met u meedenken. Mijn deur staat altijd open", aldus de minister.
De kazerne in Doorn wordt in 2020 gesloten. Wat er na die tijd met het terrein gebeurt, is nog niet bekend.

Hennis-Plasschaert op bezoek in Doorn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.