Minder seksramen op Nieuwe Zandpad Utrecht

UTRECHT - Niet 162, maar maximaal 145 ramen zijn voorlopig toegestaan op het Nieuwe Zandpad. Dat heeft de Raad van State bepaald in een spoedprocedure. Het gaat om 17 ramen minder, omdat die ook op de Hardebollenstraat in het centrum zouden kunnen komen. Er volgt nog een definitieve uitspraak later dit jaar.
De eigenaren van woningen in aanbouw in de nieuwe woonwijk Antoniuskwartier en de eigenaar van prostitutiepanden aan de Hardebollenstraat waren een spoedprocedure gestart tegen het bestemmingsplan voor het Nieuwe Zandpad.
De gemeente wil haaks op de Vecht een prostitutiestraat aanleggen, ter vervanging van de gesloten seksboten op het oude Zandpad.

HARDEBOLLENSTRAAT

De gemeente wil plek maken voor 162 ramen, precies het maximum dat in het prostitutiebeleid voor de stad staat. Als die allemaal zouden worden gebouwd, is raamprostitutie in de Hardebollenstraat in de binnenstad niet meer mogelijk.
De vrouwen die de zeventien ramen willen exploiteren hebben daarover nog procedures lopen. De rechter geeft de vrouwen gelijk en zegt dat de gemeente voorlopig maximaal 145 werkruimtes mag bouwen. Daardoor hebben de procedures voor de Hardebollenstraat nog zin.
Toekomstige bewoners van de nieuwbouw in het Antoniuskwartier willen dat de nieuwe prostitutiezone helemaal van tafel gaat. Ze vrezen voor overlast in hun wijk. Ze hebben een procedure lopen, maar wilden dat de bouw voorlopig zou worden stilgelegd totdat daar een uitspraak over is. De voorzieningenrechter ging daar niet in mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.