Fouten op Joods monument in Utrecht

UTRECHT - Op het Joods monument in Utrecht staan slordigheden, zoals fout gespelde namen. Dat schrijft het AD/Utrechts Nieuwsblad zaterdag. De fouten komen naar voren uit een steekproef door de krant.
Op de gedenkmuur staan de namen van de 1239 weggevoerde en vermoorde Utrechtse Joden. Meest pijnlijke misser is volgens de krant de vermelding van Esther Groenteman. Zij overleefde de oorlog en stierf in 1994 op 82-jarige leeftijd in Amstelveen. Ook is in zeker een geval de plaats van overlijden fout.
Voorzitter Wim Rietkerk van de Stichting Joods Monument reageert in de krant onaangenaam verrast. Hij had rekening gehouden met mensen die vergeten zouden zijn en daarom kunnen op het monument extra namen worden toegevoegd. "Dat er iemand op staat die er feitelijk niet vermeld zou moeten worden, dat is een mogelijkheid waarmee we nooit rekening hebben gehouden.''
Het Joods monument werd eind vorig jaar onthuld en staat vlak bij het Spoorwegmuseum. Het museum betaalde ook een deel van de kosten van circa 180.000 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.