Utrecht wil alle seksramen toch op Nieuwe Zandpad

UTRECHT - Alle 162 prostitutieramen in Utrecht moeten uiteindelijk toch op het Nieuwe Zandpad komen, zo blijkt uit een reactie van het college van B en W op de uitspraak van de Raad van State. Die bepaalde vrijdag dat er bij de Vecht voorlopig gebouwd mag worden aan maximaal 145 ramen.
De gemeente wil dat de 162 Utrechtse prostitutieramen op één plek in de stad worden geconcentreerd. Dat moet het Nieuwe Zandpad worden, op steenworp afstand van de gesloten bootjes op het 'oude' Zandpad. Maar in de Hardebollenstraat in het centrum is prostitutie volgens een bestemmingsplan ook nog mogelijk in 17 ramen.
De procedure voor de Hardebollenstraat loopt nog en daarom verklaarde de rechter een deel van het bestemmingsplan voor het Nieuwe Zandpad voorlopig ongeldig. Voor het andere deel begint de gemeente binnenkort met het bouwrijp maken van de grond.

VERGUNNINGSAANVRAAG

Of de zeventien ramen alsnog bij het Nieuwe Zandpad kunnen worden toegevoegd of toch in de binnenstad opengaan, hangt onder meer af van een
. Burgemeester Van Zanen moet voor 1 april besluiten of hij die verleent voor de Hardebollenstraat. Hij kan het besluit overigens nog uitstellen.
De gemeente wil een concentratie van seksramen op één plek omdat handhaving en hulpverlening dan makkelijker is. Het wijzigen van het bestemmingsplan op de Hardebollenstraat kost de gemeente vermoedelijk handenvol geld aan schadevergoeding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.