Aanhangers Pegida lopen weg bij speech extreem-rechts

© RTV Utrecht
UTRECHT - In Utrecht zijn tijdens een demonstratie vertegenwoordigers van Pegida weggelopen toen mensen van de extreem-rechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) het woord namen. Bij het Lucas Bolwerk werd betoogd tegen de komst van azc's in de stad.
Onder meer Pegida-voorzitter Edwin Wagensveld was aanwezig bij de redelijk rustig verlopen demonstratie, die werd georganiseerd door leden van de Facebookgroep Nee AZC Utrecht. Er kwamen zo'n honderd mensen op af.
Een tegendemonstratie was niet aangemeld bij de gemeente en sommige demonstranten moesten het gebied verlaten. Heel even leek het onrustig te worden toen er zich wat tegendemonstranten meldden. De 'Nee AZC'-demonstranten lieten onmiddellijk van zich horen door 'Stinkhippies' te schreeuwen. Na wat geroep over en weer keerde de rust snel terug.
De politie was massaal aanwezig, maar hoefde nauwelijks in actie te komen. Er zijn geen arrestaties verricht. Bij eerdere demonstraties zochten tegenstanders aanhangers van onder meer Pediga massaal op, maar dat was zaterdag niet het geval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.