RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel jongeren op open dag Amersfoortse tbs-kliniek

1/3
PROVINCIE UTRECHT -

Tot verbazing van veel medewerkers zijn vooral jongeren afgekomen op de open dag van tbs-kliniek De Voorde in Amersfoort. De Voorde was ťťn van de zeven tbs-klinieken die zaterdag de deuren openden voor belangstellenden.

"Het viel mij ook op. Ik had dit niet echt verwacht", zegt locatiemanager Josee Bos over de twintig voornamelijk jonge bezoekers die interesse hebben getoond. "Misschien dat werken in tbs-klinieken weer populair wordt onder jongeren", zegt een andere medewerker van De Voorde.

De zussen Florine en Leanne zijn ťťn van de gelukkigen die zaterdagmorgen De Voorde mochten bezoeken. "Binnen een half uur waren alle plekken vergeven, dus we hebben wel geluk gehad", aldus Leanne. Florine wil graag criminologie studeren. "Dus ik wil gewoon een keer een kijkje nemen in een tbs-kliniek. En dit was m'n kans."

De Voorde staat op het terrein van Zon & Schild, tussen Amersfoort en Soesterberg. "Hier zitten mensen die in de laatste fase van hun behandeling zijn", zegt Bos. De privťvertrekken van de patiŽnten zijn tijdens de open dag verboden terrein en de zeventig patiŽnten laten zich niet zien. Toch is de open dag volgens De Voorde de moeite waard: "Ik vind het belangrijk om ons werk te laten zien aan de buitenwereld."

De laatste open dag bij tbs-klinieken was in 2014. Net als toen was er dit jaar veel belangstelling en waren binnen een paar uur waren alle toegangspassen vergeven. In totaal namen bijna 1600 nieuwsgierigen een kijkje binnen de muren van een tbs-kliniek.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -