Buschauffeur bedreigd met slagersbijl in Amersfoort

AMERSFOORT - In Amersfoort is zaterdagavond een buschauffeur overvallen door drie jongens met een slagersbijl. Het gebeurde rond 22.30 uur op de Albert Schweitzersingel. De jongens sloegen met het forse mes op de betaaltafel en bedreigden de chauffeur. Ze gingen ervandoor met een "gering bedrag", aldus een woordvoerder van busmaatschappij Connexxion.
De chauffeur is geschrokken, maar bleef ongedeerd. De daders zijn goed te zien op beelden van de busmaatschappij, zegt de woordvoerder, omdat de bus is uitgerust met camera's. Connexxion heeft aangifte gedaan.

CONTANT

Overvallen op buschauffeurs gebeuren geregeld. Veel busmaatschappijen zouden daarom het contant betalen in de bus het liefst afschaffen, maar dat is wettelijk nog niet mogelijk. "Je ziet wel dat na het aantal incidenten in de afgelopen weken, maanden, dat er weer discussie is tussen de openbaarvervoerbedrijven en het ministerie", aldus woordvoerder Roland Bexc.
In Amsterdam wordt het openbaar vervoer aangepast. Zo kunnen buspassagiers in de hoofdstad vanaf eind dit jaar alleen nog maar met pin betalen. Dat zou eigenlijk pas in 2018 worden ingevoerd.

PVV

De PVV in de Provinciale Staten stelt vragen naar aanleiding van het incident. De partij wil weten of de bewakingsbeelden, waar de daders mogelijk op te zien zijn, naar buiten worden gebracht. Ook hoopt de PVV dat de daders een vervoersverbod krijgen.

Buschauffeur bedreigd met kapmes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.