Uitslaande brand in vluchtelingenopvang Nieuwegein snel geblust

NIEUWEGEIN - Zondagmiddag is brand uitgebroken in voormalig woonzorgcentrum Zuilenstein aan de Diepenbrocklaan in Nieuwegein. De brandweer heeft veel voertuigen ingezet. Rond 15.00 uur was de brand onder controle.
Het pand wordt sinds half november gebruikt als opvang voor ongeveer 100 statushouders. Dat zijn erkende vluchtelingen met een verblijfsvergunning die wachten op een eigen woning. De politie hield omstanders op afstand, vanwege de aanwezigheid van asbest.
Volgens de brandweer is er "op zeer kleine schaal" asbest vrijgekomen. Dat zou zich alleen op het eigen terrein van het voormalig verzorgingshuis bevinden. De gemeente Nieuwegein meldt dat er geen gevaar is voor de gezondheid van de bewoners en omwonenden.

GEEN GEWONDEN

Er zijn geen gewonden gevallen. Dat meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Alle personen konden op tijd geëvacueerd worden. De brand speelde zich voornamelijk buiten in een opslagruimte af. De keuken heeft lichte brand- en rookschade opgelopen.
De statushouders konden aan het einde van de middag weer naar binnen. De gemeente zorgt voor avondeten, omdat er in de keuken nog niet gekookt kan worden.
De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

De reportage in UVandaag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.