RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoort verwijdert lantaarnpalen voor The Passion

1/2
AMERSFOORT -

De gemeente Amersfoort is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor The Passion, dat donderdag op het programma staat. Maandagochtend zijn zes lantaarnpalen verwijderd op het Eemplein.

""Ze staan in de weg omdat hier een rails komt voor een lopende camera", zegt Yordi Grutters van de gemeente. "Elke keer die luciferstokjes ervoor leek de organisatie en de gemeente geen goed idee."

Op het allerlaatste moment werd besloten om nog één straatlicht extra weg te halen. "Die stond echt pontificaal midden voor het decor. We willen als Amersfoort goed voor de dag komen en daar hoort een mooi beeld bij."


KOPPELPOORT

In eerdere edities van de muzikale bijbelvertelling was de achterkant van het hoofdpodium gesloten, maar niet in Amersfoort. "Want hier wordt de Koppelpoort een mooi decorstuk van de show."

Grutters vertelt ook dat rekening wordt gehouden met langsrijdende treinen. "In het decor zijn die meegenomen, daar heeft de regisseur mooie plannen mee."

De opbouw van het podium is live te volgen via een livestream. The Passion begint om 20.30 op NPO 1. Ook RTV Utrecht besteedt uitgebreid aandacht aan het evenement. Vanaf 19.10 uur zenden we live vanuit het Amersfoortse KAdECafé een voorbeschouwing uit.

De ANWB adviseert bezoekers aan The Passion om ruim op tijd van huis te vertrekken. Bij eerdere edities kwamen ruim 20.000 mensen op het evenement af.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -