RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Overleg over veiligheid rond The Passion

AMERSFOORT -

De politie, de gemeente Amersfoort en het Openbaar Ministerie voeren vanmiddag overleg over de veiligheid rond tv-spektakel The Passion. Daar worden ook de recente ontwikkelingen in Brussel besproken.

De jaarlijkse muzikale vertelling over het paasverhaal is donderdagavond op en rond het Eemplein. Het tv-spektakel brengt naar verwachting zo'n 20.000 mensen op de been. Er zijn al veel veiligheidsmaatregelen van kracht. De vraag is of er meer nodig is vanwege de aanslagen in BelgiŽ. Het beraard van vanmiddag stond al gepland. Vanmorgen liet de producent van The Passion nog weten ook aan te schuiven bij het overleg, maar deze mededeling is ingetrokken.

Amersfoorters spreken hardop hun angst uit over een mogelijke aanslag bij The Passion, dat donderdagavond in de stad is. Op Facebook zeggen mensen niet meer naar het Eemplein te willen na 'Brussel'.

"Risico voor aanslagen enzo zijn groot met dit soort dingen", schrijft Amanda op de Facebook-pagina 'Hulpdiensten in het Soesterkwartier'. "Ik vind dat de gemeente Amersfoort het hele evenement moet schrappen", vult Brigitte aan.

Dennis schrijft in een reactie dat Amersfoorters juist niet thuis moeten blijven. "Aanslag kan overal gebeuren. Niet doemdenken anders ben je nergens meer veilig."

Onze verslaggever was dinsdagochtend op het Eemplein en sprak daar een aantal mensen dat zegt niet meer te durven komen donderdagavond.


REACTIE PASSION

Op Twitter laat The Passion weten: "De politie, overheid en organisatie zijn goed voorbereid. Afgelopen jaren is TP onder zelfde omstandigheden veilig verlopen."


REACTIE GEMEENTE

"Er is al een aanpak voor veiligheid", zegt een woordvoerder van de gemeente Amersfoort tegen RTV Utrecht. "Er zijn al afspraken met politie en gemeenten. En er zijn nu nog geen nieuwe maatregelen genomen, ook omdat het nieuws zich nu nog snel opvolgt."

In Brussel zijn dinsdagochtend tientallen doden gevallen bij aanslagen op het vliegveld en op metrostations. Terreurbeweging IS heeft inmiddels de verantwoordelijkheid opgeŽist.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -