RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Critici: Amersfoort promoot 'evangelisatiefeestje' The Passion slecht

1/3
AMERSFOORT -

Amersfoort buit het tv-spektakel The Passion totaal niet uit. Het evenement levert de stad op deze manier nauwelijks iets op. Dat zegt bedrijfsleider Martin Lindelauf van het Mercure hotel dat vlakbij het Eemplein ligt waar donderdagavond de muzikale vertelling van het paasverhaal plaatsvindt.

Lindelauf heeft er zin in, maar vindt dat de gemeente veel te weinig aan promotie doet. "Als ik zie hoe de stad erbij ligt had ik er meer een feestje van gemaakt. Je moet zorgen dat je zo'n evenement verkoopt, maar er staat nergens aangegeven dat The Passion hier is, ook niet langs de snelwegen richting de stad. Zorg dat die duizenden mensen die hier naartoe komen, straks ook weer terugkomen naar deze mooie stad. Geef ze bijvoorbeeld een doggybag met een presentje als ze weggaan."


RAADSLEDEN

Ook vanuit de Amersfoortse gemeenteraad klinkt kritiek. Raadslid Roel Mulder van Actief Amersfoort vindt dat de stad helemaal geen geld in een 'evangelisatiefeestje' moet steken en betwijfelt of het Łberhaupt iets gaat opleveren.

De gemeente trok 225.000 euro uit om het muzikale evenement van de EO en KRO-NCRV binnen te halen. Vreemd, vindt Mulder. "We hebben toch scheiding van kerk en staat? Het blijvend effect van meer bezoekers voor de stad is miniem. Amersfoort staat bovendien al in bijna alle toptien-lijstjes die er te vinden zijn."

Daarbij vindt Mulder de locatie Eempein ongelukkig gekozen. "Wat is nou leuk en mooi aan Amersfoort? De oude binnenstad natuurlijk. Daar zit onze horeca, daar wil je de dagjesmensen naartoe hebben."

De SP in Amersfoort vindt het op zich prima dat The Passion in Amersfoort wordt gehouden. "Wel is het jammer dat het geld voor evenementen in de stad nu in een keer is uitgegeven", zegt raadslid Ad Meijer.

Ondertussen zijn er in de stad zorgen of het logistiek allemaal wel goed geregeld is. Veel wegen en fietspaden rond het Eemplein zijn afgesloten en hoe gaan die 20.000 verwachte bezoekers Amersfoort allemaal bereiken en verlaten, vragen inwoners zich af. Bovendien zit de schrik er bij veel mensen flink in door de aanslagen in Brussel. PotentiŽle bezoekers laten op sociale media weten dat ze overwegen om toch niet naar The Passion te gaan.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -