RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie gaat bezoekers The Passion actief controleren

AMERSFOORT -

Amersfoort neemt extra veiligheidsmaatregelen rond het tv-spektakel The Passion dat donderdagavond plaatsvindt. Dat heeft de gemeente besloten na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. De aanslagen in Brussel zijn daar de directe aanleiding van.

De politie zal tijdens het evenement uit voorzorg meer zichtbaar aanwezig zijn. Zo is er verscherpte controle bij de toegang tot het Eemplein. Dit betekent dat tassen, jassen en spullen van bezoekers worden gecontroleerd.

Burgemeester Bolsius liet eerder vandaag al weten extra veiligheidsmaatregelen te overwegen rond The Passion. Hij zei te begrijpen dat er na de aanslagen in Brussel vragen bij de bevolking zijn over de veiligheid rond het muziekspektakel.

"Het is een groot live evenement met een groot aantal bezoekers. Daarom hebben we uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen, zoals dat hoort bij een evenement van deze omvang. In mijn overleg met de politie en Openbaar Ministerie bespreek ik of de zichtbare en onzichtbare maatregelen aanvulling nodig hebben", aldus Bolsius eerder op de dag.

De discussie rond de veiligheid rond The Passion wakkerde dinsdag aan nadat Brussel werd getroffen door aanslagen, onder meer op vlieghaven Zaventem en bij een metrostation. Daarbij kwamen tientallen mensen om het leven.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -