RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bolsius: Afgelasten Passion geen optie

1/2
-

Er is geen aanwijzing dat een aanslag op handen is en dus zal The Passion donderdag in Amersfoort gewoon doorgaan. "Afgelasten is geen optie", zei burgemeester Bolsius woensdagochtend tegen RTV Utrecht.

Volgens de Amersfoortse burgemeester is het dreigingsbeeld niet veranderd, maar zijn veel mensen huiverig om te komen. "Het gevoel bij veel bezoekers is: wat moet ik en wat kan ik?" Daarom zijn er wel extra maatregelen genomen.

Zo wordt de toegangscontrole naar het evenement aangescherpt en zal de politie zichtbaarder aanwezig zijn. "Als je morgen naar Eemplein komt, zul je zien dat er veel politiemensen in gele hesjes zullen staan."

Er kunnen 25.000 bezoekers op en rond het Eemplein worden opgevangen. Bolsius wil de keuze voor mensen niet maken of ze willen komen of niet. "Maar je kunt je wel voorstellen dat mensen er behoefte aan hebben om bij elkaar te komen." Bolsius zal zelf wel gaan kijken naar het religieuze spektakel. "Absoluut."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -