Britten nemen Perry en Aktiesport over

UTRECHT - Het Britse beursgenoteerde bedrijf JD Sports Fashion is de nieuwe eigenaar van Perry Sport en Aktiesport. Dat maakten de curatoren van het failliete moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) woensdag bekend.
JD Sports was al eerder in beeld voor de overname. Het is nog niet bekend hoeveel winkels de Britten exact overnemen. Het zal op termijn een aantal winkels overdragen of sluiten, afhankelijk van de prestaties van de winkels en de onderhandelingen met verhuurders.
Het was al bekend dat enkele tientallen filialen van de in totaal 189 Perry's en Aktiesports uiteindelijk gesloten worden. Een deel daarvan is reeds dicht omdat het de zogeheten shop-in-shops betreft.

WERK

De 850 werknemers bij Perry Sport en 1150 personeelsleden van Aktiesport zijn nu nog in dienst van de failliete vennootschappen. Aan hen is op 1 maart door de curatoren ontslag aangezegd. Een groot deel van hen kan echter aan het werk blijven in de overgenomen winkels. Ook op het hoofdkantoor in Amsterdam blijft een groot deel van de banen behouden.
De overname is nog wel afhankelijk van de goedkeuring door toezichthouder ACM. Een beslissing daarover wordt deze week nog verwacht. In totaal waren negen partijen in de markt voor de overname van de twee winkelketens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.