RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

The Passion in virtual reality via app

AMERSFOORT -

De Evangelische Omroep komt met een oplossing voor liefhebbers van The Passion die het spektakel in Amersfoort donderdagavond niet bij kunnen wonen. Tegelijkertijd met de tv-uitzending is via de EO VR-app een virtual reality-stream te bekijken in 360 graden.

De EO heeft daarvoor de hulp van Seymour360 ingeschakeld. Dat bedrijf is gespecialiseerd in 360-graden-vr-video's en gebruikt daarvoor speciale camera's.

De stream van de bijbelvertelling is te bekijken met een vr-bril, maar ook zonder als een reguliere 360-gradenvideo, waarbij door het beeld bewogen kan worden door de gebruikte smartphone of tablet te bewegen.

De EO is in Nederland de eerste omroep die experimenteert met 360-gradenvideo. "We willen dit bijzondere verhaal toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk publiek", zegt EO-directeur Arjan Lock. "Via deze techniek kunnen nog meer mensen, die niet live aanwezig kunnen zijn bij het evenement, The Passion beleven."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -