De Gaard begin 2018 klaar, handreiking aan bloemist

UTRECHT - De gemeente Utrecht wil de bekende bloemist in winkelcentrum De Gaard tegemoet komen, blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de SP.
De man zit al sinds jaar en dag in De Gaard met een kiosk, maar vanwege de geplande grote renovatie van het drukbezochte winkelcentrum in Tuindorp-Oost moet zijn zaak weg van de huidige locatie.
Na de metamorfose kan hij een nieuwe kiosk huren bij de eigenaar van De Gaard. Een ander optie is dat de huidige bloemenstal wordt verplaatst naar de beoogde nieuwe locatie, laat de gemeente weten.

HUURVRIJSTELLING

De bloemist betaalde tot september 2014 huur voor de grond waarop zijn kiosk staat. Tot 1 januari 2017 heeft hij vrijstelling van huur gekregen. Voor een nieuwe bloemenstal moet hij wel huur betalen.
Omdat de oplevering van het nieuwe winkelcentrum flink is vertraagd, maakte de SP zich zorgen. De partij wilde weten of de vrijstelling van huur niet kan worden verlengd of dat de huur "gematigd" kan worden.
Het college laat weten een verlenging van de huurvrijstelling tot oplevering van de nieuwe kiosk in overweging nemen. "Uitgangspunt is dat de bloemist in een keer van de huidige kiosk kan verhuizen naar de nieuwe kiosk", aldus het stadsbestuur.
"In het voorstel aan de bloemist om de overgang naar de nieuwe huursituatie soepel te laten verlopen zijn naast de periode van huurvrijstelling meerdere tegemoetkomingen opgenomen", stelt de gemeente. "De huidige vrijstelling van huur is bedoeld om de huurder te bewegen om te komen tot een minnelijke regeling, zodat een rechtszaak tegen de bloemist wordt voorkomen."

OPLEVERING

Het vernieuwde winkelcentrum De Gaard in Utrecht wordt naar verwachting opgeleverd in het eerste kwartaal van 2018. Rond de zomer moet ook de metamorfose van de buitenruimte klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.