RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aanhouding in moordzaak Koen Everink

DE BILT -

De politie heeft een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Koen Everink in Bilthoven. De 42-jarige zakenman werd begin maart door messteken om het leven gebracht in zijn woning aan de Hoflaan.

Volgens de politie is de verdachte een 29-jarige man uit Rotterdam. Volgens RTL Nieuws is hij aangehouden op Schiphol.

De Telegraaf schrijft dat Everink hoogstwaarschijnlijk op 3 maart in de late avond of net na middernacht is omgebracht. Hij had die avond bezoek van vrienden, aldus de Telegraaf, onder wie een goede bekende uit de tenniswereld.

Everink keek met zijn visite naar een voetbalwedstrijd op tv. Daarna gingen zijn vrienden weg. Dat zou rond 23.15 uur zijn geweest. Vermoedelijk is hij daarna doodgestoken.

Op basis van bronnen dichtbij het onderzoek meldt De Telegraaf dat er geen sporen van braak zijn gevonden en dat hij met een eigen mes is omgebracht. Hij zou zich fel hebben verweerd tegen zijn belager. Het gaat volgens de krant niet om een inbraak of overval omdat er niets is gestolen.


TIPS

In het onderzoek werden onder andere meerdere getuigen gehoord, sporen- en buurtonderzoek verricht en de hulp ingeroepen van het publiek. Dit laatste leverde ruim 100 tips op.

Everink kwam vooral in het nieuws omdat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012. Hari zat ten tijde van de dood van Everink in Marokko. De politie wil niet zeggen of hij deel uitmaakt van het onderzoek.

Everink verdiende miljoenen met de verkoop van zijn reisbureau Eliza was Here aan reisgigant Sundio Group. Hij was erg actief in de tenniswereld.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -