Veenendaal knapt Rondweg-Oost op

VEENENDAAL - Waar omwonenden al bang voor waren gaat gebeuren, de Rondweg-Oost in Veenendaal wordt verbreed. Wethouder Beckerman van Veenendaal heeft raadsleden en statenleden daar woensdagavond over geïnformeerd.
De weg wordt verbreed van twee naar vier banen. Ook komen er kruispunten en een turborotonde. De rotonde is de belangrijkste verkeersader tussen de A12 naar de Rijnbrug in Rhenen. Volgens de wethouder is het essentieel dat de weg wordt aangepakt, omdat de verkeersdruk alleen maar toeneemt.

BEREIKBAARHEID

"En hoe lang we er ook politiek over praten: het verkeer gaat groeien. We gaan woningen bouwen, de economie trekt aan en heel Nederland staat steeds vaster in de files. En als bestuur willen we heel graag voorkomen dat we niet meer bereikbaar zijn in Veenendaal", aldus wethouder Beckerman.
De Rondweg ligt dwars door nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost. Bewoners die aan de rondweg wonen maken zich grote zorgen over hun gezondheid en geluidsoverlast.
"Er wordt voorbij gegaan aan de belangen van de bewoners", zegt een woordvoerder van de bewoners. Er zouden al 400 handtekeningen zijn opgehaald tegen de verbreding van de weg.

Wethouder Beckerman over Rondweg Oost

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.