RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachte dood Everink is tenniscoach Mark de J.

BILTHOVEN -

De man die donderdagochtend op Schiphol is aangehouden wegens betrokkenheid bij de dood van Koen Everink is tenniscoach Mark de J. Dat zegt toptennisser Robin Haase. De 29-jarige De J. is zijn coach en Haase kwam net met hem uit de VS.

"Ik ben geschokt", laat de Haagse tennisser in een korte reactie aan het ANP weten. "Meer kan ik er op dit moment niet van maken." Haase en De J. waren de afgelopen weken in Miami. Haase zou daar meedoen aan een toernooi, maar hij liep een blessure op.

Everink werd begin maart door messteken om het leven gebracht in zijn woning aan de Hoflaan in Bilthoven. Dat zou zijn gebeurd na een avondje voetbal kijken met vrienden uit de tenniswereld.

Het is niet duidelijk of De J. bij het tv-avondje aanwezig was, maar volgens Everinks advocaat De Swart is dat wel erg waarschijnlijk. "Het is verbijsterend dat het uitgerekend gaat om iemand uit de tenniswereld." Everink was actief in het toptennis en ging regelmatig mee naar wedstrijden en verleende daar hand- en spandiensten voor de tennissers.


TIPS

De politie kwam bij De J. uit vanwege informatie die naar voren kwam bij het onderzoek. Er werden meerdere getuigen gehoord. Ook werd sporen- en buurtonderzoek verricht. Daarnaast werd de hulp ingeroepen van het publiek. Dat leverde ruim 100 tips op.

Opmerkelijk is volgens De Swart dat uit de hoek van de tenniswereld ook tips binnenkwamen over vreemde figuren die rond Everinks huis te zien waren vlak voor zijn dood. "Is het niet een afleidingsmanoeuvre geweest van de verdachte?", vraagt de advocaat zich af.

Everink is bij het grote publiek bekend omdat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation 2012. Hij werd miljonair nadat hij zijn goedlopende reisbureau had verkocht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -