RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Een vol Eemplein tijdens The Passion

AMERSFOORT -

Zeker 19.000 toeschouwers hebben in Amersfoort gekeken naar de uitvoering van The Passion. Dat meldt de organisatie van het bijbelspektakel. Het Eemplein in Amersfoort was afgeladen vol. Er zouden tussen de 19.000 en 20.000 bezoekers zijn geweest.

De muzikale uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus werd donderdagavond (Witte Donderdag) voor de zesde keer opgevoerd. De Utrechtse acteur Martijn Fischer, bij het grote publiek vooral bekend door zijn vertolkingen van Andrť Hazes, speelde Jezus. Zangeres Ellen ten Damme vertolkte de rol van Maria. Ook voor politicus Arie Slob (CU) was er een rol. Hij was een van Jezus' discipelen.


BRUSSEL

Tijdens The Passion werd ook aandacht besteed aan de aanslagen in Brussel. Aan het begin van de uitvoering werd een minuut stilte gehouden. Ook tijdens de voorstelling werd gesproken over de aanslagen.

"BelgiŽ is getroffen door afschuwelijk geweld, in gedachten zijn we bij onze zuiderburen. Ons hart gaat uit naar alle mensen in de wereld die te maken hebben met terreur'', zei cabaretiŤre Lenette van Dongen. Zij was de verteller van het verhaal, dat in de straten van Amersfoort werd uitgevoerd.

De aanslagen in Brussel waren voor de gemeente ook aanleiding om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Uit voorzorg was er meer politie en verscherpte toegangscontrole bij het Eemplein.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -