RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeester Bolsius: The Passion blijft in Amersfoort

1/2
UTRECHT -

Amersfoort kijkt met een goed gevoel terug op The Passion. Het bijbelspektakel werd donderdagavond opgevoerd en trok meer dan 19.000 mensen naar de binnenstad. Naar schatting 3,2 miljoen mensen volgen de uitvoering op televisie.

Na de aanslagen in Brussel nam de gemeente extra veiligheidsmaatregelen en dat heeft volgens burgemeester Bolsius goed uitgepakt. "Er is geen moment paniek geweest. Ook niet in de voorbereidende dagen. We wisten wat we deden, we hadden de draaiboeken klaar", aldus de burgemeester tegen RTV Utrecht.

De schoonmaakdienst van de gemeente was al vroeg op om het Eemplein weer schoon te maken. Ook het podium werd vrijdag razendsnel afgebroken. Bolsius: "Een evenement organiseren van deze schaal is voor Amersfoort de eerste keer. En dit geeft enorm veel zelfvertrouwen. En dat voelde ik ook."

Amersfoort had er 225.000 euro voor over om The Passion naar de stad te krijgen. In een videoboodschap die Bolsius na afloop samen met wethouder Bertien Houwing opnam zegt hij: "The Passion 2016 is over, maar we houden The Passion in Amersfoort, want deze beelden blijven bij ons."
Bezoek ook:
- Liveblog The Passion

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -